Lasse Tenander torde ha rekord vad gäller uppträdanden på Visfestivalen.
Han har stått hela 23 gånger på scenen i slottsruinen.
– Hade Visfestivalen varit idrott, så kanske man hade kunnat jämföra Lasses rekord med Ingemar Stenmarks 86 världscup-segrar eller Borgs fem raka Wimbledontitlar. Nu kan man ju inte göra sådana jämförelser. Vi tycker i alla fall att Lasse är en ”mesternas mästare”, säger Visfestivalens VD Calle Åstrand.
Även Staffan Hellstrand har gästat Visfestivalen många gånger om.
Parallellt med sin egen karriär, har Staffan varit en flitigt anlitad kompositör åt artistkollegor som Lasse Winnerbäck, Sven-Ingvars, Svante Thuresson, Lisa Nilsson och The Nomads. Nu är han aktuell med en ny skiva: ”Blod & tårar”.
Stockholmssonen Niklas Lind gästar Visfestivalen för första gången.
På hans hemsida kan man få reda på att han har en stark kärlek till "den jazz- och vistradition som ligger nedärvd i den svenska folksjälen". Och att han när en romantisk vurm "för ett 60-tal där Stockholm pyrde av framåtanda. Där såväl kompositioner som musiker var välskräddade och där glädje och dekadens gick hand i hand i storstadsnattens förföriska skimmer".
I fjol släpptes hans debutsingel "Singel". Samma år släppte han också tre EP-skivor: "Diagnos", "Höst" och "Vinter".
Vid Grammisgalan 2014 framförde han sin debutsingel tillsammans med Seinabo Sey – ett framträdande som var inspirerat av R.E.M:s video till "Bad Day".
Niklas Lind arbetade innan solodebuten som studiomusiker. Numera skriver han alltså modern visjazz, inspirerad av artister som bland andra Monica Zetterlund, Cornelis Vreeswijk och Olle Adolphson.