Bortamatch imorgon, tisdag, och hemmaretur på fredag. Fyra poäng står på spel mot kvalets högst rankade lag – som också inlett starkt med en seger (Mölndal) och ett kryss (Nitro/Nora).

– Matcherna duggar tätt nu. Vi har inte direkt resonerat kring hur många poäng som behövs, utan vi spelar för att vinna varje match och läser av när sista bollen är slagen, inleder Thomas Fransson.

Tjusts tränare är nöjd med det spel hans lag har visat upp så här långt.

Artikelbild

– Vi har stått upp riktigt bra i båda matcherna och kanske hade oavgjort i den första matchen hade speglat händelserna mer exakt. Men sådana små marginaler brukar ofta jämna ut sig.

Katrineholm har 22 allsvenska matcher bakom sig. Hur stor skillnad gör det?

– Det är det testet som kommer nu. Jag tror verkligen att vi kan hänga med i mycket av det de gör. Även om 22 matcher i högre tempo i allsvenskan är en nivå upp, så går det att störa dem.

I Tjust-laget ser det inte ut att bli några förändringar. Alla spelare ska vara disponibla, utom möjligen Mathias Norell som dras med en skadad tumme.

– Jag har inte pratat med Mathias än. Fast det känns tveksamt att han spelar i den första matchen, då är fredag mer troligt, konstaterar Fransson.

Parallellt ställs Nitro/Nora mot gruppjumbon Mölndal som inlett med noll poäng och 2–16 i målskillnad. Där hoppas Tjust självklart på en skräll.

– Om man nu ska bedöma allt efter två matcher så ser det väl ut som att Mölndal går noll. Samtidigt finns det vissa bra kvaliteter där och under säsongen har de varit starka när de fått ledningen. Kapaciteten finns och om de nu lyckas sno åt sig poäng vore det tacksamt för oss.