Spiktillverkningen i Gunnebo är en av kommunens mest klassiska industrier. Företaget har funnits i över 250 år och idag finns det cirka 95 anställda på arbetsplatsen. Gunnebo Fastening köptes upp i januari 2017 av Simpson Strong-Tie, ett amerikanskt börsnoterat bolag med inriktning på byggbeslag och infästning.

– Simpson Strong-Tie ville bli bättre på spik och skruv. Vi på Gunnebo har under långt tid haft ett komplett sortiment inom området, säger Lars Dahl, VD.

Sedan uppköpet har Gunnebo Fastening satsat på att bli ett komplett bolag med allt samlat på ett ställe. Idag sköts tillverkning, försäljning, produktutveckling och ekonomi på plats i Gunnebo.

Artikelbild

| Claes Arnesson, Malin Sandin och Lars Dahl på Gunnebo Fastening.

– Innan centraliserades dessa tjänster bort, men nu är de tillbaka, säger Claes Arnesson, chef för produktförsörjningen på företaget.

Senaste tiden har man bland annat sysslat med att ta fram en skruv som kommer att säljas via Simpson Strong-Ties olika dotterbolag. De har fått en stororder på 500 ton av den nya produkten.

– Gunnebo ska bli en Europaledande plats för bolagets produktion av spik och skruv, säger Lars Dahl.

Det har genomförts, och kommer att genomföras stora investeringar inom produktutveckling. Det har redan skett investeringar på tio miljoner och flera tjänster har tillsatts. Företaget ser ljust på framtiden.

– Vi kommer att anställa fler i framtiden med tanke på våra ökade volymer och de investeringar som görs, avslutar Claes Arnesson.