– Man kan säga att jag utgår från det som är bra, människors styrkor, och bygger vidare därifrån, säger hon.

Sedan ett halvår tillbaka bor och verkar Hannah Grocher Schildt i Västervik. Det var kärleken som lockade henne hit. Dessförinnan bodde hon i Norrtälje och under uppväxten bodde hon i Stockholmsområdet.

I sitt företag Luna Wellnes arbetar hon med kostrådgivning, stresshantering, som personlig tränare och massör samt med olika typer av gruppträningar och yoga.

Mångsidighet och bredd kännetecknar hennes sätt att arbeta.

Det var ett behov att lära sig att bättre ta hand om sig själv som fick henne att byta bana från ett stressigt och energislukande arbete som ­projektledare i Stockholm till ett yrke där hälsan står i fokus.

Till hösten startar hon en hälsogrupp i Västervik.

– Vi träffas vid fem tillfällen, tre timmar åt gången, och går bland annat igenom kost, träning och stresshantering. Detta med hjälp av föreläsningar, praktiska övningar och samtal. Jag gillar gruppträffar eftersom man kan lära sig så mycket av varandra.

Vilka riktar du dig till?

– Egentligen alla. Eller rättare sagt alla vuxna som är intresserade av att ta reda på hur man kan må bättre. Kanske vill man bromsa en negativ spiral med en vardag som känns allt för krävande, kanske kommer man från en utmattning och behöver hjälp med att hitta verktyg som kan förhindra att man ­hamnar i samma situation igen.