Den 8 december förra året öppnade FatmirPoturqoj och AjanSajhadiapprestaurangenPinchos i Västervik. Konceptet, som startades i Göteborg 2012, låter gästerna både betala och beställa tapasrätter med inspiration från hela världen – via mobilen. Lokalerna följer ett speciellt cirkustema med en nytänkande design och färgsättning.

– Tanken är att det ska vara en upplevelse att besöka restaurangen. Precis som när man går på bio och ser en bra film, säger AjanSajhadi.

– Första året har gått jättebra. Precis som vi trodde. Vi har en bred målgrupp och något som passar alla, säger FatmirPoturqoj.

Artikelbild

| Ajan Sajhadi och Fatmir Poturqoj öppnade Pinchos i Västervik för ett år sedan. Under hösten belönades restaurangen med priset "Årets Nykomling" inom Pinchoskoncernen.

Ett kvitto på att duon lyckats med sitt franchisetagande är att restaurangen kammade hem priset "Årets Nykomling" i Pinchoskoncernen. Ett pris som hela personalstyrkan fick vara med och ta emot.

– Det är en kredd på att vi har gjort någonting riktigt bra. Alla Pinchosrestauranger går väldigt bra och det är svårt att vara bäst. Vi har personal som jobbar väldigt hårt och levererar en bra service. De är en stor del, förklarar Ajan.

Sedan ett par veckor tillbaka håller Ajan och Fatmir på att bygga om en lokal i centrala Oskarshamn. Slutresultatet kommer att bli ytterligare en Pinchosrestaurang.

– Vi hade tankar på det redan när vi öppnade här i Västervik. Den nya lokalen är dubbelt så stor som den i Västervik, säger Fatmir.

Tanken är att den nya restaurangen slår upp dörrarna inom kort. Dessutom planeras en tillställning i Västervik för att fira ett år.