Helena och Tomas Sallermo har drivit butiken sedan 2010 men funnits i lokalerna som hyresgäster sedan 2002 då de dessutom drivit cateringfirma i husets källare.

Under några år har paret aviserat att de vill göra något annat i livet och försökt att hitta någon som varit beredd att ta över lanthandeln. Dock utan framgång.

Nu har paret sålt huset, som förutom cateringfirman och butiken även inrymmer en frisersalong och två lägenheter.

Artikelbild

| Helena och Tomas Sallermo har drivit lanthandeln sedan 2010 men nu vill de göra annat.

– Kontraktet skrevs för bara några veckor sedan och den nya ägaren ville att tillträdet skulle gå fort. Så vi har valt att tillmötesgå det, berättar Helena Sallermo som betonar att frisersalongen kommer att fortsätta hyra lokaler av den nya ägaren och bedriva sin verksamhet vidare.

I ett tidigt skede av affären såg det ut som om den nya ägaren tänkte driva butiken vidare. Nu blir det inte så, men butikslokalen med inventarier kommer att finnas kvar till en början. Köparen är en belgare inom solcellsbranschen, som håller på att etablera sig i Sverige.

Helena Sallermo hoppas förstås att någon, så här i elfte timmen, ska vara beredd att ta över butiken.

– Allt blir ju enklare om den kan drivas i en obruten kedja, säger hon och syftar bland annat på tillstånd och liknande, som kan överlåtas i stället för att en ny handlare ska behöva börja om från grunden.

Att bedriva lanthandel på en liten ort är inte helt enkelt, men Helena Sallermo menar att det inte alls är omöjligt. Det är inte brist på lönsamhet som gör att de lämnar.

– Vi är färdiga med det här, helt enkelt, säger Helena som är mitt uppe i en omskolning till yrkeslärare medan maken Tomas pluggar redovisningsekonomi.