Två män befann sig i den brandhärjade lägenheten när branden startade. En av dem är den 26-åring som greps på platsen misstänkt för grov mordbrand. 26-åringen fördes till sjukhus där han senare förhördes av polis.
– Mannen släpptes efter förhören i lördags. Jag kan inte svara på om han fortfarande är misstänkt, säger polisens vakthavande befäl.

Redan under lördagen undersökte polisens tekniker den brandhärjade lägenheten i jakt på brandorsaken.
– Teknikerna hade svårt att hitta bevis för vad som orsakade branden, eftersom fastigheten var så svårt skadad, säger polisens vakthavande befäl i Kalmar. 

Artikelbild

| Det brann kraftigt när räddningstjänsten kom till platsen.

De boende evakuerades av räddningstjänsten. Ett tiotal personer fördes till lasarettet efter att ha fått lättare rökskador. Samtliga hyresgäster evakuerades. På morgonen fick boende i sex lägenheter återvända hem, de övriga hyresgästerna får flytta hem tidigast måndag.

 

Branden uppgavs vid 04.30-tiden vara helt under kontroll.

Artikelbild

| Totalt elva personer fördes till sjukhus.

- Vi har totalt elva personer som är förda till sjukhus, säger Willy Wernesson, räddningsledare på platsen.

 

Artikelbild

Enligt polisen skall ingen vara allvarligt skadad. De skador som skall ha uppkommit är lättare rökskador.

 

Artikelbild

- En lägenhet är helt utbränd. Resten av lägenheterna i samma trappuppgång är rökskadade. I trappuppgången bredvid är det betydligt mindre rökskador, säger Willy Wernesson.

 

Artikelbild

Det är totalt 18 lägenheter på Johannesbergsvägen. Branden skall främst ha drabbat två trappuppgångar.

 

- Men det är inte tillåtet att gå in i de övriga tolv lägenheterna under helgen. Först på måndag kan hyresgästerna få information om när de får flytta hem. Men om någon hyresgäst är i akut behov av exempelvis medicin hämtar vi givetvis den, säger Susanne Hamilton på Bostadsbolaget.

 

Bostadsbolaget har kontaktat samtliga hyresgäster i de två trappuppgångarna och de evakuerade som inte fixat boende på egen hand får bo på Lysingsbadet under helgen.