På fredagen vid klockan 13.30 kallades räddningstjänst, ambulans och polis till en olycka på Dalhemsvägen, mitt i Överum norr om Västervik. En personbil och en motorcykel hade kolliderat.

I bilen färdades två kvinnor, en mamma och en mormor, och kvinnans dotter, som ska ha varit någonstans i tioårsåldern.

De vuxna i bilen kördes till Universitetssjukhuset i Linköping, eftersom de bor i Östergötland. De vuxna skadades i olyckan, men inte allvarligt. Barnet skadades inte.

Artikelbild

| En mc-förare från Överum blev allvarligt skadad, sedan han på fredagen frontalkrockat med en personbil mitt inne i Överum.Foto: Leif Pettersson

Enligt räddningstjänsten skadades mc-föraren, som är från Överum, allvarligt. Han fördes akut till Västerviks sjukhus. Enligt uppgifter från räddningstjänsten, som var på olycksplatsen, hade han fått omfattande arm- och benbrott.

Detaljer kring hur olyckan inträffade var under fredagen oklara. Enligt uppgifter ska de båda fordonen ha kommit körande i varsin färdriktning på Dalhemsvägen och av någon anledning frontalkrockat i höjd med 35:ans kiosk.

Kollisionen var så kraftig att mannen på motorcykeln flög 15 meter genom luften, innan han slog i backen.

Västerviks sjukhus meddelade senare på eftermiddagen att mc-föraren, en man i 20-årsåldern, var allvarligt skadad.

Artikelbild

Han hade då lagts in på intensiven på sjukhuset.

Det gick inte att få någon uppgift om ifall skadorna var livshotande. Tillståndet "allvarligt skadad" kvarstod även senare under kvällen.