Stefan Johansson och Tor Wiklund har båda levt sina liv bland ord och bild. Stefan bland annat som rockjournalist och skribent. Tor Wiklund har spenderat de flesta av sina år kikandes genom kamerans lins, bland annat som fotograf på denna tidning mellan 1961-2003.

Bådas gärningar har blivit till böcker i Niklas Wrångsbergs händer.

Stefan talade under Onsdagsklubben om mödan som skrivandet kan innebära, men också om de små stunder av lycka som infinner sig när kampen om orden vunnits ännu en gång. Hans berättelser från "rätt sida järnvägen" är ett sätt att ge tillbaka till Västervik, den stad som format honom under tidiga år, berättar han.

Tor Wiklunds gärning är omfattande. Urvalet av bilder är inte lätt när så många finns att välja mellan, det vittnar både han och Niklas Wrångberg om. Och bilder från ett helt yrkesliv behöver en röst. I det här fallet är det journalisten Eva Johansson som gett historien liv med sina ord. Tor har haft bilder i huvudet ända sedan den dagen han såg krigets bilder under sin uppväxt, berättar han. Sedan dess har de ständigt varit närvarande. Urvalet är en bit lokalhistoria som får publiken att minnas, spridda skratt hörs när välkända profiler och händelser visas i ett bildspel. Och historien slutar inte där. En blogg finns kopplad till förlaget, där hoppas Eva och Tor att historierna om bilderna och om Västervik, ska fortsätta leva sitt eget liv.