Årets Diggilooartister har nu blivit klara och under torsdagen samlades hela turnégänget för att börja jobba ihop sig till ett så småningom sammansvetsat gäng.

– Det är verkligen roligt att arbeta i en ensemble, man lär sig så mycket av varandra, säger sångerskan Jessica Andersson. Vi har samma mål och samma ambitioner.

Varje år är det en del nytt folk och sådana som varit med tidigare, både bland artister och andra anställda. För Jessica Andersson är det tionde gången hon åker på turné med Diggiloo:

– Ja, det blir lite jubileum för mig. Jag älskar verkligen mitt jobb, att få stå på scen och sjunga. Det behöver man nog göra om man ska orka med att vara ute på turné en hel sommar. Jag har möjlighet att ta med mig familjen så det känns lite som semester.

Den enda nackdelen tycker hon är att hon tappar en del av den sociala vardagen med goda vänner under sommarturnéerna.

– Visst kräver artistlivet en del uppoffringar. Men jag får kraft av det också.

Patrik Krall är producent för Diggiloo och har varit det från början. Han berättar om ambitionen att det ska vara en familjeföreställning för alla åldrar.

– Med artisterna vill vi spänna över en stor bredd, med både barn- och vuxenartister. Det blir både humor, sång och musik. I år har vi till exempel flickidolen Oscar Zia med oss. Han kommer att bli stor, han är på väg uppåt.

– Alla artisterna jobbar med varandra, det är mer ensemblejobb än ensamföreställningar. Att hitta artister som vill vara med är lätt men svårare att få ihop den rätta mixen, säger han.

Diggiloos idé är att bygga upp ett helt område med liten scen på dagen och större på kvällen, hoppborg och annat för barnen och medföljande restaurang.

Framåt våren börjar repetitionerna och hela sommaren pågår turnén Sverige runt.