– Se oss som en påtryckargrupp. Vi tycker inte att vi når fram med våra argument. Risken är att centrumhandeln dör ut totalt.

Det säger Hans-Åke Harrysson, välkänd för de flesta som korvhandlaren utanför Västerport. Han är också lite av en barometer för centrumhandeln. Han ser vad som händer och hör vad folk tycker.

– Många trogna kunder kommer inte längre ner till stan. Kommunikationerna är urusla och vad ska man säga om att Västervik delar ut mest p-böter i länet? Det behövs fler parkeringsplatser, något som politikerna inte verkar förstå. Västerviks centrum håller på att stängas av.

Citygruppen är helt fristående och har vuxit fram efter vad man själva säger är flera nedslående beslut, som inte gagnar centrumhandeln. Två grupper har bildats för att driva frågorna vidare. Dels en tillgänglighetsgrupp, som ska försöka driva fram förändringar för att folk lättare ska kunna ta sig till stan, och dels en aktivitetsgrupp som ska vara innovativa med nya idéer för att locka folk till centrum.

Vid mötet framkommer också kritik mot den nuvarande organisationen med Västerviks Handel. Risken finns att den läggs ner.

Läs mer i fredagens papperstidning.