Att det inte har rubricerats som mordbrand beror, enligt Västervikspolisen Ulf Gollungberg, på att det inte fanns någon risk för att någon skulle komma till skada, eller att branden skulle spridas.

– Mannen delgavs misstanke för grov skadegörelse, säger han.

Det var strax före klockan 02 natten mot lördagen som räddningstjänsten larmades till byggnaden mellan Masugnsvägen och Bruksvägen i Ankarsrum. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd och gick inte att rädda. När polisen sökte efter misstänkta med hund hittades 35-åringen som greps, och senare anhölls.

Mannen är nu släppt, men misstanken mot honom kvarstår.

I Ankarsrum har det under året varit ovanligt många bränder, som misstänks varit anlagda, men det har inte kunnat kopplas någon misstänkt till de här händelserna. Mannen som är misstänkt i det senaste fallet är, enligt åklagaren som driver fallet, Kjell Jannesson, inte i dagsläget misstänkt för något annat fall av brand eller skadegörelse. Men utredningen fortsätter.

Enligt Ulf Gollungberg är kopplingen till tidigare bränder något som polisen undersöker.

– Sådant tittar vi på, givetvis. Det har varit mycket bränder, just i det området och det är förstås en del av utredningen. Vi har arbetat i helgen med att säkra spår, säger han.

Men något mer konkret har han inte att berätta just nu. Till oroliga Ankarsrumsbor säger han att det gäller som tidigare, att vara vaksam.

Läs mer: Man misstänkt för anlagd brand 

             Fortsatta förhör med anhållen