På en av kyrkans träbänkar sitter Aron Nilsson iklädd en grön flanellskjorta. Hans blick går mot kristallkronorna och kyrkans tak. Han är både hoppfull och spänd inför onsdagens konsert.

– Det är den sista konserten vi har med sommarkören här i Odensvi. Jag hoppas det kommer mycket folk, säger han.

Han är dirigent för konserten men arbetar annars som organist i Norra Tjusts pastorat, vilka också är dem som arrangerar konserten i Odensvi kyrka.

Artikelbild

| Aron Nilsson: "Hela konserten är som en stor höjdpunkt. Om musicerandet går bra, kanske folk uppskattar det vi gör".

Han berättar att spelningen är den sista av flera konserter som har pågått sedan juni i Odensvi kyrka. Enligt Aron Nilsson kommer onsdagens musikafton att ledas av sommarkören i Odensvi. Åhörarna väntas höra stycken av Mozart och Lars-Erik Larsson. Till den här gången har man också bjudit in speciella gäster.

– Bland annat kommer violinisten Lars Mårtensson från Göteborgs symfoniorkester att uppträda. Även pianisten Michael Waldenby från Stockholms Storkyrka och sopransångerskan Amelie Fleetwood kommer att synas och höras, säger han.

Varför genomför ni den här spelningen?

– Alla som är verksamma i kören och organisationen är väldigt intresserade i klassisk musik. Vi vill väcka det intresset för andra människor, säger han.

Han berättar att kvällen kommer att avslutas med ett stort avslutningsnummer, i vilken kören och de inbjudna gästerna kommer att framföra låten "Förklädd gud" av Lars-Erik Larsson.

– Akustiken i kyrkan är väldigt bra, förhoppningsvis får besökarna uppleva en skön och avslappnad musikstund, säger Aron Nilsson.