Förskolechef Lena Karlsson ledde allsången, när barnen sjöng för sin jubilerande förskola: "Ja, må hen leva..."

– Tänk att vi är så gamla som 40 år, sa hon till barnen.

Det var 1977 som förskolan öppnade, och den nuvarande chefen kan faktiskt sägas tillhöra inventarierna vid det här laget, då hon började på Linden som nyutbildad förskollärare redan 1979. Fast chef har hon bara varit de fem senaste åren.

Artikelbild

| Sångstund. En del av firandet var att sjunga födelsedagssången för förskolan, under ledning av förskolechef Lena Karlsson, till vänster i bild.

När VT hälsar på, håller barnen på och gör sig fina till maskeraden, som är en del av firandet. Efter samlingen med födelsedagssången, går de stora barnen ut för att släppa upp 40 ballonger i himlen, medan de små tittar på inifrån den nya paviljongen.

Inne i köket väntar massvis med rulltårtsbakelser, som barnen redan har spanat in. Eftersom det är en speciell dag, har barnen fått välja maten till lunch. Då blev det pannkakor.

Lena Karlsson berättar att de samtidigt passar på att uppmärksamma Barnkonventionen, som firas inne i Västervik samma kväll, alltså på fredagskvällen. Evenemanget heter "1 000-tals lyktor under samma himmel, samma kväll".

Förskolan Linden utökades i slutet på sommaren med en paviljong, för att alla skulle få plats. Det går nu 66 barn på förskolan.

Artikelbild

| Förberedelser. Barnen går iväg mot platsen där de ska släppa upp ballongerna.

– Men det kommer att öka efter nyår. Då blir det drygt 70 barn, säger Lena Karlsson.

Förutom satsningen på paviljongen, blir det en del utvändiga och invändiga upprustningar på förskolan, utöver det som redan har gjorts.