Gunnebo musikkår tar med publiken jorden runt

Den 27:e oktober är det dags för Gunnebo musikkårs traditionsenliga höstkonsert på Västerviks teater och konferens. Just nu är man i full gång med repetitionerna där två nya ansikten finns med – blott 13 år gamla.

Vidar Zettergren Stejver, som åckså är 13 år, ser fram emot konserten. "Visst kan man bli nervös, men det gäller att tänka att det inte är någon publik" säger han.

Vidar Zettergren Stejver, som åckså är 13 år, ser fram emot konserten. "Visst kan man bli nervös, men det gäller att tänka att det inte är någon publik" säger han.

Foto: Filip Gustafsson

Gunnebo2019-10-21 22:00

Årets konsert har fått namnet "Jorden runt".

– Vi brukar ha en höstkonsert varje år med lite olika teman. I år tror vi att vi kan ta med publiken på en resa där man utgår från Sverige och får landa och lyssna på musik från de flesta världsdelarna. Jag tror vi ska lycks med det i alla fall, säger Malin Nordlund, ordförande i Gunnebo musikkår.

Vad hoppas ni på med "Jorden runt"?

– Naturligtvis hoppas vi att det kommer en stor publik. Vi har en väldigt trogen publik som alltid brukar komma, men vi hoppas också kunna hitta en ny publik som vill vara med och stödja det lokala musiklivet.

Flera orkestrerar i landet har problem med att hitta nya förmågor som vill spela blåsinstrument, men genom en rekryteringssatsning och ett fint samarbete med Kulturskolan har Gunnebo musikkår under hösten lyckats locka Vidar Zettergren Stejver, slagverkare, och Melker Valtersson som spelar trumpet. Båda blott 13 år gamla.

– Jag hade inget att göra på tisdagskvällar och det här var roligt. Det bästa är att träffa folk och spela trummor konstaterar Vidar.

Ser ni fram emot höstkonserten?

– Ja det ska bli roligt, svarar Melker.

Några av orkestermedlemmarna har varit med i musikkåren längre än de två nytillskotten har levt – tillsammans. Och det pratas i övningslokalen om deras fina talanger.

Kan ni lära er något av de äldre?

– Nja, jag tror nog att det mer är jag som kan lära dem, svarar Vidar.

Orkestern leds av dirigent Annika Ronngaard.
Orkestern leds av dirigent Annika Ronngaard.
Karta: Gunnebo
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!