Marknaden, som var den 21:a i ordningen, bjöd besökarna på en stor variation. Tomtar, mössor, smycken och båtar smidda i järn, det fanns något för alla helt enkelt. Totalt var ett 40-tal utställare på plats och en som inte var ny i sammanhanget var Berit Gustavsson från Västervik. Hon tillverkar figurer av vättar, kuddar och sittdynor i tovad ull.

– Det är nog femte året som jag är här och det är alltid mycket folk och väldigt trevligt, berättar hon.

Även Monika Hjalmarsson och Anita Andersson från Kalmar hade tagit sig till mässan.

Artikelbild

| Anita Andersson och Monika Hjalmarsson hade tagit sig till marknaden hela vägen från Kalmar.

– Här hos oss finns det lite av varje och allt är rent hantverk. Vi har bland annat tomtar, serveringsbrickor målade i akvarell och mattor, säger de.

Några av de hantverk som stack ut på mässan var Linus Lönnqvists smidda båtfigurer. Han har sysslat med smide i drygt 15 år.

– Jag klipper först ut plåtbitar som jag sedan värmer. Efter det formar jag dem för att sedan svetsa ihop det. Vanligtvis brukar jag smida på plats, men eftersom det är så torrt så gör jag inte det i år, berättar han.

Ett årligt inslag på mässan är att välkomna alla de roddare som anländer efter en nästan två timmar lång resa från Koviken. I år var det inget undantag och mycket folk hade samlats på bryggan för att ta emot kämparna.

Artikelbild

| Berit Gustavsson har besökt mässan under de senaste fem åren. "Det är alltid mycket folk och väldigt trevligt"

– Detta är andra året som jag ror, men för min kompanjon i båten var det första. Jag gör detta bara för att det är rolig, båten har jag byggt helt själv också, berättar Tommy Asp strax efter målgång.