Det är ungefär en vecka sedan Solveig Nyström, Elna Adriansson och deras medresenärer kom hem från Grekland. De är båda mycket nöjda med resan och tvekade inte ett dugg när de fick frågan om de ville följa med.

Solveig Nyström har tidigare varit på Rhodos och i Österrike, men Elna Adriansson, som är 94 år, flög för första gången i sitt liv.

– Jag hade blivit förvarnad om att det skulle bli ett tryck över öronen, men jag tyckte inte att det var så märkvärdigt. Det var underbart att se marken, säger Elna.

Artikelbild

| Elna Adriansson och Solveig Nyström är mycket nöjda med Greklandsresan och skulle gärna åka dit igen.

Solveig deltog både i vattengympan som medföljande ”The House”-instruktören Josefine Helge ledde. Hon prövade också på att få massage.

Elna badade i havet för första gången i sitt liv.

– Jag vill åka dit igen. Det var underbart alltihop, säger Elna.

Alla pensionärer hade med sig varsin ledsagare. Elna Adriansson, som bor på Nynäsgården i Hjorted, delade rum med Lena Lagerman som arbetar på Nynäsgården. Elna och Lena sov länge på morgnarna och tog siesta på eftermiddagarna. Under resan var det över 30 grader varmt i luften så Greklandsresenärerna tog till vara på kvällarna och spenderade dagarna i skugga.

Artikelbild

| Lena Lagerman följde med på resan som Elna Adrianssons ledsagare.

Lena Lagerman har följt med på alla fem Greklandsresor som arrangerats av Demitrios ”Tackis” Saphekidis och Jan-Inge Gustafsson.

– Det är jättekul att ha tid att umgås. Det är ingen stress. Men när jag kom hem var jag trött, det tar på krafterna att vara social 24 timmar om dygnet, säger Lena.

Solveig och Elna tycker att resan var lite för kort och säger båda att de gärna följer med igen, på Greklandsresa nummer sex nästa år.