– Jag har sysslat med cirkus under nästan hela mitt liv. Jag började som 12-åring i Västervik och ett av mina första uppträdanden var på Visfestivalen tror jag faktiskt, säger Johan Wellton.

Han har under sina 25 år i branschen underhållit, kastat och snurrat på teatrar, scener och festivaler runt om i världen.

– Jongleringen har alltid varit min huvudgrej. Sedan försöker jag att varva det med fokus på publiknärvaro, skådespeleri och en show runt hela numret. Jag kan tycka att jonglering kan bli lite tråkigt att bara kolla på, så det gäller att bjuda på något extra.

Han är just nu aktuell med sina två föreställningar "Unplugged" och "Glitch", och det är den förstnämnda han kommer att bjuda publiken i Fårhult på.

– "Unplugged" är väldigt anpassningsbar skulle jag säga, den skiljer sig från föreställning till föreställning. Är jag på en teater så försöker jag att ha med mycket skådespeleri och en historia. Är det på en scen, kanske utomhus, så är det mer fokus på underhållning och cirkuskonster.

Hur känns det att vända tillbaka och uppträda i dina gamla hemtrakter?

– Det ska bli väldigt roligt, jag besökte nyligen Västervik och det känns verkligen som att den utvecklats väldigt mycket. Jag är inte här så ofta så jag känner mig mer som en besökare.

Efter Fårhult står Holland på schemat för den världsvane cirkusartisten, där han kommer att bjuda på föreställningen "Glitch".