Restaurangen vid Långsjön i ny regi

Restaurang Långsjön byter ägare. Annika Karlsson tar nu över och kommer bjuda på maträtter lagade av lokala råvaror.

Det är myckert planerande inför varuinköp och val av maträtter.

Det är myckert planerande inför varuinköp och val av maträtter.

Foto: Ilkka Ranta

Ankarsrum2016-04-14 18:00

När Annika Karlsson, 51 år, såg i en annons att Restaurang Långsjön var till salu, tog det inte lång tid för henne att slå till.

–  Det är bara en och en halv vecka sedan som jag såg annonsen på Blocket. Jag bestämde mig nästan omedelbart för att köpa rörelsen. Det enda jag ville göra var att kolla med min sambo, berättar Annika.

Sambon stöttade idén helhjärtat och inom loppet av några dagar hade Annika sagt upp sig från jobbet, fixat med banklån och sänt i papper till olika myndigheter.

– Just nu planerar jag för varuleveranser och väntar besked från skatteverket så att jag kan öppna upp för mina gäster.

Under vintersäsongen kommer restaurangen ha öppet mellan nio och tre och på sommaren är det öppet fram till nio på kvällen eller längre. Maten som kommer att serveras är husmanskost med småländska specialiteter som till exempel raggmunk med fläsk och krösa. Annika planerar även att servera en hantverksfrukost bestående av stekt ägg, bacon och stekt potatis. Långsjöburgaren är ett måste. Den är gjord på kött från en gård här i närheten och serveras med rostade rotfrukter.

– Jag kommer ha så mycket lokalproducerat som det går. Men det kommer ske successivt eftersom det tar lite tid att knyta alla kontakter och att hitta rätt råvaror.

Drömmen om en egen restaurang, som Annika haft i större delen av sitt liv, verkar ha gått i uppfyllelse. Det lyser envishet och jädrar anamma i de småländska ögonen.

– Det är nu eller aldrig och det ska bara gå, säger Annika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om