Och inte var vi ensamma om det. Väl nere i Totebo möter vi några som färdats långväga för att titta på hur Tjust färglagts.
– Det här hör inte till det vanliga, att det satsas såhär på områden som ligger långt från centralorten, säger Britt Svensson från Åtvidaberg.
Hon är på söndagsutflykt tillsammans med familjen från Åtvidaberg och Nyköping. Liknande tur gjorde de förra året, när norra Tjust var aktuellt för färgfestivalen.
En bit bort möter vi en lokalbo från Totebo: Bertil Magnusson, ordförande i samhällsföreningen för Totebo och Yxered. Han för protokoll över hur många som besökt idrottsområdet i samband med festivalen.
– De roliga är att det kommer så mycket folk från andra platser. Borås, Linköping och Stockholm, för att nämna några.
I Hjorted träffar vi Ros-Britt Hagelin Blom, som bor ett stenkast från väggarna som färglagts på Klockarvägen.
– Hela projektet är mycket roligt. Det känns som att Hjorted hamnar mer på kartan och målningarna är väldigt fina.
Värmen ligger tung över samtliga orter vi passerar på söndagseftermiddagen. De flesta svalkar sig nog i vattnet, eller söker skydd från värmen inomhus. Kanske är det därför vi inte hittar någon vid målningarna i Ankarsrum. Men vid matbutiken har vi turen att springa på Anna Gustafsson:
– Det hela är verkligen ett lyft för Ankarsrum, ett bra initiativ från både bank och kommun.
Förutom målningarna som målats av de internationella konstnärerna har även lokala förmågor fått ta plats. Runtomkring ser vi olika elskåp som målats av lokala konstnärer.
– Sen så är det extra kul att det funnits workshop för ungdomarna också.
Sista stoppet för dagens BANK-turné gör vi i Gunnebo. När vi kör mot Ringvägen, där det annonserats ut en väggmålning, får vi kvickt bromsa in och svänga in till bygdens folkets hus. Här har det uppstått något av en spontanmålning av den belgiske konstnären Nils Westergard. Motivet? En amerikansk musikant.
I ett tält intill målarplatsen står även kommunens kulturchef Maria Rudbo. Hon sammanfattar årets, och därmed den sista upplagan av BANK, som lyckad.
– Vi brukar alltid ha sånt här toppenväder när festivalen gått i augusti tidigare år. Det underlättar att vädret följde med oss till juni.
Även om vädret varit till festivalens fördel menar Maria Rudbo att den största tillgången har varit alla volontärer som hjälpt till under veckan.