Ekonomi Den brittiska regeringens utredning av säkerheten och hållbarheten i 5G-nätet är inte färdig och några beslut har inte fattas, enligt en talesperson för premiärminister Theresa Mays kansli.

Uttalandet görs sedan tidningen Financial Times med hänvisning till flera källor i helgen rapporterat att det statliga brittiska centret för cybersäkerhet NCSC kommit fram till att riskerna som föranleds av att utrustning från kinesiska Huawei Technologies används i 5G-nätet är hanterbara.

Nätverksbyggaren Huawei har tillsammans med den kinesiska telekomtillverkaren ZTE anklagats av myndigheter i USA för att jobba på uppdrag för den kinesiska regering och att utrustning från dessa företag kan användas för att spionera på amerikaner.

Huawei, vars finanschef Meng Wanzhou greps i Kanada i december, har nekat till anklagelserna. Meng Wanzhou, som är dotter till Huaweis grundare har anklagats för att ha brutit mot USA:s sanktioner mot Iran och riskerar att utlämnas till USA för att ställas inför rätta.