Under pandemin blev "längtan till landet" större än förut och Anna Heathcote-Ball med familj bosatte sig i ett hus som tillhör familjens gård i närheten av Rumma, utanför Gamleby. I huvudbyggnaden bor hennes mamma och styvfar. Anna med man och barn kom då närmast från trakten kring Söderköping.
När vi träffas i början av juni börjar allt komma på plats inför sommaren. Anna haft öppet flera helger sedan februari, men skyndat målmedvetet och långsamt.
– Jag har aldrig haft någon butik innan och var tvungen att känna mig fram och få ordning på allt. Därför har jag liksom smugit igång verksamheten, för att känna in, säger hon.
Det har gett mersmak.
Verksamheten vi talar om är inhyst centralt i Edsbruk, i en av flyglarna till Stora kasern. Butiken ligger i det som kallas Handelsflygeln, som byggdes i mitten av 1800-talet och inhyst både lanthandel och Ica-butik.
Passande nog heter butiken nu Handelsflygeln Antikt och inredning och lokalen bär på minnen för många, det har blivit uppenbart.
– Det är jätteroligt att många är så nyfikna på lokalen. De har många minnen härifrån och vill se hur det ser ut nu. Jag hoppas att fler ska komma in med sina minnen och berätta om dem, byggnaderna ägs inom familjen, och det vore så fint att få höra mer om hur det var här förr, säger Anna och bjuder på kaffe.
Åter till nutiden. Eller ja, i alla fall delvis. För här är det antikviteter som gäller, alltså ingen "loppis" utan noga utvalda ting som hon själv valt ut. Intresset är stort.
– Jag har arbetat som värderingsman på Norrköpings Auktionsverk och på Bukowskis, bland annat. Man kan säga att intresset finns i generna.
Anna föddes i England. Hon berättar att mamma och pappa, som var engelsman, jobbade med antikviteter. Hennes egen man likaså, de träffades genom jobbet. Anna är själv utbildad dekormålare, förgyllare och föremålsantikvarie.
– Jag är mest intresserad av och gillar föremål med kvalitet, det är hantverket jag tittar mest på. Det spelar ingen roll vilken tid de är ifrån, bara de är kvalitativa och lite unika.
Jakten på föremål är ständigt pågående.
– Jag letar både fysiskt och digitalt, nästan hela tiden.
Hjärtat klappar extra för 1700-talsföremål, av vilket det finns flera i butiken.
– Titta här, den här stolen har små öron, det har jag inte sett på någon annan sådan stol tidigare, säger Anna och pekar mot en trästol från 1700-talet.
En annan favorit är ett biblioteksbord från Nordiska kompaniet, en tung men likafullt nätt pjäs, enas vi om.
Allt är inte gammalt i butiken, en glassfrys finns med, affischer, olivolja och lite annat ska också saluföras.
Efter midsommar räknar Anna med att det riktiga "draget" ska komma igång.
– Då kommer jag utöka öppettiderna till torsdag–söndag, mer om behov finns.
Har kunderna hittat hit?
– Ja, men det har de faktiskt, det gick ganska fort. Butiken ligger ju precis vid vägen och många passerar. Och redan nu börjar sommargästerna och turister från bland annat Tyskland titta in, de tycker det är roligt att det händer något här i lokalen.
Som på beställning dyker ett intresserat ansikte upp i skyltfönstret, det är en dam som kikar in. Anna går för att säga hej.
– Vad roligt att det händer något här, säger damen glatt.
Förhoppningen är att butiken ska bära sig, och att Anna kan ha den som heltidsjobb i framtiden. Idag har hon ett annat jobb med.
– Just nu känns det väldigt inspirerande och roligt. Jag hoppas kunna leva på det här en dag.