Hon har precis öppnat upp butiken på landsbygden. Ett gammalt sädesmagasin i Öndal har blivit samlingsplatsen för gårdsbutiken Evelinas trädgård.
– Det är en nystart för mig. Gårdsbutiker är trendigt just nu och jag kände att det var ett bra tillfälle för mig att göra något jag brinner för, säger Evelina Holmberg.
I det röda trähuset i kommunens allra nordligaste del finns det allt från blommor, grönsaker, äppelmust och ägg. Allt närodlat och från lokala producenter.
– Det har alltid varit en dröm sen jag var liten att ha en egen gårdsbutik, berättar Evelina Holmberg.
Hon jobbade som förskolepedagog, men skolade om sig till trädgårdsmästare. Då föddes idén att göra drömmen till verklighet.
– Jag har ingen bakgrund inom butiksbranschen, men jag har jobbat på restaurang. Där lärde jag mig om livsmedelshygien, som är viktigt nu. Sen är allt nytt med att starta företag, men det får jag lära mig allt eftersom.
Det är tuffa tider och läget för butiken är lite avlägset. Vilka risker ser du med att starta verksamheten?
– Klart att det finns risker. Men jag börjar i liten skala och har det här vid sidan av mitt vanliga jobb som trädgårdsmästare.
Just nu kommer hon hålla öppet på helger. Men förhoppningen är att det blir mer under sommaren och högsäsongen.
– Butiken ligger längs med gamla riksvägen och det är inte långt från E22:an. Det är också en fin badplats i närheten. Jag tror att det kommer locka folk.
Att det ska vara lokala och närproducerade varor är viktigt för Evelina Holmberg. Planeringen inför öppnandet startade vid årsskiftet och en del var att hitta lämpliga samarbetspartners. Hon är nöjd med resultatet, men hon ser fram emot att få lite nya produkter som ska stå på hyllorna framöver.
– Jag väntar på att få egenproducerad saft och sylt från en leverantör. Det kan bli björnbär eller rabarber. Men det beror på hur skörden blir. Just nu vet jag inte exakt vad som kommer.
Trots att barndomsdrömmen har gått i uppfyllelse, finns det ingen brist på framtida planer.
– Jag vill utveckla och är öppen för det mesta. Det kan bli ölprovningar eller konserter. Målet är att kunna ha öppet tillräckligt ofta så att det går att leva på det.