Annette Hjalmarsson, som driver företaget, säger att kunderna allt oftare frågar efter sådant som är ekologiskt och närproducerat. Detta faktum, i kombination med att hon själv gillar att odla, gjorde att hon satsade på ett rejält växthus till verksamheten förra året.
Ett år senare planerar hon för ännu större odlingar. Ett trädgårdsland ska anläggas, där det bland annat ska växa potatis, sallad och lök till köket.
För att knyta ihop området bättre kommer en inte-nudda-marken-bana att anläggas mellan restaurangen och växthuset.
Inne i växthuset kan man både fika och äta enklare mat som sallader, mackor och hembakade pizzor.
Tindered Lantkök har även tidigare satsat mycket på närodlat.
– Vi har sagt att det inte ska vara längre bort än en timme, men så nära som möjligt, säger Annette.
Och nu blir det alltså ännu mer som odlas på samma plats som det ska konsumeras. Nytt för i år blir en satsning på ätbara blommor, exempelvis till sallader.
Vid ingången till växthuset finns en inhägnad kryddträdgård. Förutom att odla kryddor och annat ätbart till köket, finns det även plantor till försäljning. Per-Arne Hellman sköter odlingarna, i dialog med kockarna.
Tindered Lantkök sysselsätter drygt tio personer året om och drygt 20 under högsäsong.
Nu laddar de för en av de viktigaste helgerna på hela året: påsken. Då åker många ner till sina sommarstugor, och en hel del av dem passerar Tindered.
– Det ligger ju mitt emellan Stockholm och Öland, så det är en väldigt stor kundkrets, säger Annette.