Håkan Jernelius och Amy Hedlund driver för närvarande Kisa Värdshus, och kommer att "ha en fot kvar" i Kisa.
- Man säga att vi har rationaliserat bort oss själva där. Min son fortsätter med verksamheten i Kisa, säger Amy.
Att paret kom att ta över Bubbel har en speciell historia. Paret hade fått upp ögonen för ett annat Västerviksföretag, och besökte staden.
- När vi var här tänkte vi titta på bostad också, och åkte ut till Tändsticksområdet, säger Håkan Jernelius.
Där fick de syn på restaurangen som var till salu.
I förra veckan skrevs papper. Nu är de i full gång med ansökningar hos olika kommunala instanser: serveringstillstånd, brandmyndigheten, räddningstjänsten och så vidare.
Till mors dag räknar de med att restaurangen ska kunna öppna. Då ska de ha löst ytterligare en viktig detalj:
- Personal, utbrister Amy.
Än har paret inte bestämt hur omfattande verksamheten ska bli. Under sommaren räknar de med att det ska vara ruljangs under hela dagen - från att serva hungrigt båtfolk med frukost på morgonen till grillbuffé på kvällen. Om det sedan blir åretruntöppet får bero på hur mottagandet blir.
Paret är inte nytt i branschen. De senaste elva åren har man drivit Kisa Värdshus, och dessförinnan en rörelse i Vikmanshyttan i Dalarna.
Håkan är stockholmare, och Amy från Dalarna, men en liten Västerviksanknytning finns.
- Som ung skulle jag ut och segla med några kompisar, berättar Håkan. Jag åkte ner från Stockholm till Västervik. När jag klev på båten som redan varit ute i en vecka så klev det av en flicka. När vi åkte ut så stod hon kvar på bryggan och vinkade farväl. Jag minns att hon hade en rödprickig klänning, och jag tänkte att hon inte såg så dum ut. Det var Amy.