21-åriga Nathalie är försvunnen sedan i lördags. Polisen har hittat vittnen som sett henne i Nässjö på lördagens förmiddag, sen har hon fastnat på bild i en kamera klockan 12 i Eksjö.

Nu väljer polisen – i samråd med hennes anhöriga – att visa bilderna från kameran.

– Det är visserligen lite suddiga bilder, men vi gör det i fall någon sett henne och kommer ihåg hennes klädsel. Någon kanske minns jackan, byxorna eller hur hon hade håret uppsatt, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion Öst.

Polisen balanserar mellan två ytterligheter i detta ärende. Dels vill de sprida bilder av Nathalie för att få vittnen att höra av sig, dels måste de ta hänsyn till hennes anhöriga.

– Det är därför vi inte berättar exakt var bilderna från övervakningskameran är tagna, vi vill inte gå ut med för mycket information om henne.

Under onsdagen pågick en omfattande sökinsats vid en mindre ort som heter Smedstorp mellan Eksjö och Nässjö. Det är i det området som hennes telefon befunnit sig under lördagen.

Till sin hjälp har polisen cirka 60 personer från Försvarsmakten och dessutom en stor styrka från frivilligorganisationen Missing people. I området finns två mindre sjöar så polisen har kallat in hundar som kan söka i vattendrag.

– Och vi har både vattenskotrar och svävare från Sjöräddningssällskapet.

Enligt Nathalies anhöriga hade hon planerat att ta bussen från Eksjö till Nässjö för att sedan gå på tåget till Malmö. Så vitt polisen nu vet har hon alltså åkt till Nässjö på lördagens förmiddag, men av någon anledning vänt tillbaka till Eksjö där kameran fångade henne.

– Och det är det sista som vi vet, säger Åsa Willsund.

Misstanken om att Nathalie skulle ha blivit utsatt för ett brott har enligt polisen försvagats.

– Formellt fortsätter utredningen, men misstanken är inte så stark. Varför det är så är också en sån sak som vi av hänsyn till de anhöriga inte vill kommentera.