Som ledare för först Ukip och sedan Brexitpartiet har Farage varit EU-parlamentsledamot sedan 1999 och en ständig nagel i ögat på de styrande i både Bryssel och London.

När Storbritannien nu bara har två dagar kvar i EU är han stolt som en tupp.

Jag har försökt bli av med mitt jobb i tjugo års tid. Ingenting av det här hade kunnat ske om inte vi hade kommit hit, säger den 55-årige förre börsmäklaren på sin sista presskonferens inne i EU-parlamentet.

Danmark lämnar?

Efter att inledningsvis mest ha kämpat för ett brittiskt utträde ur EU har Farage med åren blivit allt mer kritisk till hela EU i sig.

Vi är inte antieuropéer. Vi älskar Europa. Men vi avskyr EU.

Nu tror och hoppas han att de utträdesrörelser som hackat betänkligt i många andra EU-länder under de oklara brexitförhandlingarna ska få en nystart, när väl Storbritannien har lämnat.

Om det blir Danmark, Polen eller Italien vet jag inte – men jag skulle satsa på något av dem, säger Farage.

Stöder Trump

I stället för regelbundna resor till EU-parlamentet tänker Farage närmast åka flitigt till USA i stället, för att kampanja på plats för Donald Trump i kommande presidentval.

Han lovar samtidigt att hålla ett öga på hur premiärminister Boris Johnson och den brittiska regeringen sköter sig i förhandlingarna om framtida handel med EU.

Brexitpartiet kommer att finnas kvar. Vi kommer att gratulera regeringen för det de gör rätt och kritisera dem för sina fel. Och tappar de bollen igen så ska vi se till att de tar upp den, säger han – och drar sig inte för att ta till ordentligt när han ska beskriva betydelsen av fredagens brittiska farväl.
Konstitutionellt och för vår plats på jorden är det här troligen det viktigaste som skett sedan Henrik VIII tog oss ut ur den katolska kyrkan, säger Nigel Farage i Bryssel.