I höstas togs asfalten bort på en sträcka av två kilometer längs Uknavägen på grund av ett ledningsarbete. Under vintern vittnade flera invånare om vägens dåliga skick och menade att gropar och hål gjorde det besvärligt för trafikanter att ta sig fram.

Under måndagseftermiddagen åkte en av KLT:s linjebussar på vägen. Chauffören valde att placera bussen långt till höger på vägbanan för att undvika håligheterna. Då kolliderade bussens högra sida med en trädgren.

– Totalt gick fyra rutor sönder efter att chauffören lagt sig till höger på grund av marken, säger Linus Åsberg, kommunikatör på Kalmar länstrafik.

Trafikverket har tidigare meddelat att eventuella hål och gropar skulle skrapas undan successivt fram tills dess att beläggningsarbetet är fulländat.

När vi når Jan-Olof Berg, projektledare på Trafikverket, har han ännu inte hört något om måndagens händelse.

– Det var nytt för mig så jag kan inte kommentera just det. Redan på måndag är det tänkt att beläggningen ska påbörjas och färdigställas under veckan. Vi har inte vågat göra något för det har varit både fruset och torrt. Men vi tror att slutresultatet kommer bli väldigt bra, säger han.

Hur ser du på er insats under det här arbetet?

– Det är tråkigt att det har varit en strulig vinter och att vägen inte kunnat frysa. Vi har varit och lappat och lagat lite grann. Man måste köra på vägen lite grann för att få en jämn väg utan sättningar, men jag förstår att de har varit jobbigt för de boende.