Michael Carlsson visar runt på bolagets anläggning på Hammarsbadet i Gamleby, som han driver tillsammans med Pernilla Eriksson. Nu hoppas han på en varm sommar, så att fler vill bada och sitta ute på kvällarna.

– Det har ju varit en riktig vinter, så då ska det väl bli en riktig sommar. Pernilla säger i alla fall att det fungerar så.

Den gångna sommaren var det ju som bekant aldrig någon riktig värmebölja. Barnen badade ändå. Den nya uppblåsbara hinderbanan var flitigt utnyttjad, och sätts upp i år igen.

Artikelbild

| Nya toaletter. Det blir två nya toaletter för allmänheten till sommaren.

Men det var inte riktigt väder för att sitta ute, som det brukar vara, och inget badväder för vuxna.

I år har inga större satsningar gjorts, eftersom Kustcamp håller på och bygger om den gamla visskolan i Västervik till hotell, som ska vara klart nästa år. Men det blir i alla fall två nya toaletter för allmänheten på Hammarsbadet.

Kustcamp har haft svårt att hitta personal till de båda anläggningarna, Gamleby och Ekön, till sommaren. Ett 40-tal vikarier behövs.

– Utan våra nya svenskar från Syrien, vet jag faktiskt inte om vi hade fått i gång någon av våra restauranger, säger Michael Carlsson.

En av de anställda från Syrien kommer att fungera som arbetsledare.

– Det gör att vi kan anställa folk som inte har kommit så långt i sin svenska.

Inför sommaren ser bokningsläget bra ut för de 32 stugor och villavagnar som finns på anläggningen i Gamleby.

– Vi har ökat markant år från år de senaste åren, säger Michael Carlsson.

Nu skulle det behövas mer boendemöjligheter på området. Michael Carlsson hoppas att de ska kunna ha tio nya villavagnar på plats på Sjöängen nästa år.