Egentligen skulle festen ha hållits under våren, men då visade det sig att den skulle krocka med äldredagen i Västervik. Därför fick det bli en sensommarfest i stället.

För att göra det hela ännu festligare, hade såväl personalen som pensionärerna hattar på sig. Dem hade de lånat från Överums Teaterförening.

Just den här dagen var det dessutom en av gästerna som fyllde 92 år: tidigare fotbollsspelaren Roland ”Ollat” Karlsson, som bor i Gamleby. Festen inleddes med att man sjöng och hurrade för honom.

Artikelbild

| Personalen serverar. Från vänster: Yvonne Johansson, Brittmarie "Brilla" Svahn Karlsson, Sissi Karlsson, Ingela Ericsson, Åsa Svensson.

Tage Gustafsson och Ulf Fors stod för musikunderhållningen, som senare fortsattes av Gamleby PRO-kör.

Yvonne Johansson, Brittmarie "Brilla" Svahn Karlsson, Sissi Karlsson, Ingela Ericsson, Åsa Svensson var några i personalen som hjälpte till att servera. De berättade att de planerat festen sedan i våras. Det är mycket logistik som ska fungera, både när det gäller mat och människor.

Gästerna på festen kom från alla fyra boendena i norra kommundelen: Hagnäsgården och Erneborg i Gamleby, Ekhamra i Överum och Edshöjden i Edsbruk.