Det började med en studsmatta i vattnet för tre år sedan. Den blev uppskattad. Till och med var det så att Hammarsbadet fick en del gäster bara på grund av att de hade hört att det fanns en studsmatta i havet där.

– Det har gått jättebra. Ungarna har skött det här kanon, säger Michael Carlsson, som tillsammans med Pernilla Eriksson driver anläggningen.

Nu utökar de satsningen och bygger ut det hela till en cirka 30 meter lång hinderbana i vattnet. Studsmattan får för det första en ny och bättre plattform. Från den kan man sedan, via en förbindelseväg, ta sig vidare till ett klätterhinder, som man kan välja att antingen klättra över eller igenom. Därifrån leder en uppblåsbar, sladdrig "gångväg" på vattnet till den avslutande rutschkanan.

Artikelbild

| Ganska ny. Pernilla Eriksson vid receptionen och restaurangen, som stod färdig 2013.

– I Medelhavet finns det stora parker med sådant här, där man får betala inträde, säger Michael Carlsson.

Men i Gamleby kommer hinderbanan att vara gratis för alla som badar där. Efter midsommar ska den finnas på plats.

Michael Carlsson kom till Hammarsbadet 1988. I fjol var den bästa sommaren på alla år hittills och det ser bra ut i år med.

– Bokningsmässigt är det jättebra. Sedan är det ju vädret, men det som är bokat, är bokat, säger Pernilla Eriksson.

Artikelbild

| Servicehuset. Fjolårets stora satsning var ett nytt servicehus på anläggningen.

Trenden är att allt fler bokar i förväg. Samtidigt tycker både Pernilla och Michael att det måste finnas lite utrymme för spontanitet. Därför är det bara hälften av campingtomterna som går att boka.