Egentligen skulle renoveringen ha avslutats till jul, men så blir det alltså inte. Först i mars väntas stallet vara klart.

– Det beror på att det var i sämre skick än de trodde, och då har byggfirman fått vänta på beslut från kommunen, säger Jennie Norström, som sitter i styrelsen för Gamleby ridklubb.

På grund av förseningen, har även andra arbeten försenats. Stallet ska nämligen också byggas till, för att få plats med sadelkammare, toalett och tvättstuga. Det blir nog inte klart förrän till sommaren nu.

Artikelbild

| Jennie Norström från styrelsen framför ridskolans stora stall, som nu totalrenoveras.

Den som är nyfiken på hur det går med bygget, kan ta en titt den 15 december, när klubben har luciashow. Förutom luciatåg blir det flera uppvisningar: spegelritt i dressyr, tidshoppning, höjdhoppning, gymkhana och hunduppvisning. Dessutom prisutdelning för att uppmärksamma alla fina prestationer under året. Konferencier är Susanna Karlsson från "Bonde söker fru".

Nästa år inleds nästa projekt: söka bidrag till ytterligare ett ridhus. Två ridhus behövs för att kunna ha dubbla lektioner på attraktiva tider. Få kan rida dagtid.

Ridhus två kan även användas till framridning vid tävlingar. Tanken är att bygga ett mindre ridhus, med läktare i kortänden och boxar under läktaren. När det stora stallet nu byggs om, ersätts spiltorna med boxar. Då behövs fler boxplatser.

– Ridsporten är stor, och den växer. Det fyller på hela tiden med nya, både barn och vuxna som börjar rida igen, säger Jennie Norström.