Utställningen, som denna gång har pågått från fredag till söndag, har haft stor tur med vädret. Torgny Kindh från intresseföreningen var funktionär och tog emot besökare som kom med bil. Hans upplevelse är att det var fler besökare i år än förra året, något som han tror beror på vädret. Det blir mer lockande för folk att göra en utflykt då.

De flesta besöker utställningen på lördagen. När vi kommer dit på söndagen är det bra mycket lugnare, men ändå en del flanörer på gatan utanför skolan, där många av utställarna står.

Men de besökande barnen är mest roade av att leka i de uppblåsta hoppborgarna, som det finns flera av på området. Charlie Johansson, tre år, från Falla utanför Västervik, leker i en av dem.

Artikelbild

| Charlie Johansson, tre år, från Falla utanför Västervik, leker i en av hoppborgarna.

– Vi kom hit med båt i går. Han hittade hoppborgen redan då och nu har han väntat hela morgonen på att den skulle öppna, berättar mamma, Emma Johansson.

Priset "För Loftahammar i Tjust" gick i år till två personer: Gerda Karlsson och Maria Jonsson på Ica Nära Kusten i Loftahammar.

Ur motiveringen: "De har verkligen den rätta Loftahammarsandan", "trevliga och tillmötesgående", "hjälpsamma mot såväl gammal som ung".

Barbro Hagman, kassör i intresseföreningen, är en av dem som har jobbat ideellt med utställningen.

Artikelbild

| Sabina Thörner från Västervik var en av årets artister.

Hon tycker att det har varit roligt, men påpekar samtidigt att det behövs fler som engagerar sig i detta i Loftahammar, gärna även yngre personer, om de ska kunna fortsätta att arrangera Loftahammarsutställningen även i framtiden.