Svante Gustafson, ordförande i Loftahammars Golfklubb, berättar att de har två robotar: en som plockar bollar och en som klipper gräs.

Vid Golfens dag, som firades över hela landet på lördagen, passade klubben på att döpa sina båda robotar. Bollplockaren heter numera "Mammannette" och klipparen "Pappaklas".

Samtidigt pågick en närspelskurs med en handfull deltagare, under ledning av tränaren Gustav Adell. Han visar med klubban på området närmast hålet:

Artikelbild

| Hade kurs. Från vänster: Marie Brüer, Per Wernqvist, Gustav Adell, Louise Brüer, Sven-Erik Hjalmarsson och Jan-Olof Brüer.

– Det är här som ungefär hälften av slagen går åt, så det är mycket att tjäna, om man man kan bli bra på de korta avstånden.

På området fanns också en fästingbuss, där folk passade på att vaccinera sig mot TBE.

– Det har varit väldigt många här. Många har frågor om den nya taigafästingen från Ryssland, säger Ulf Andersson från Vaccinova AB.

Som vi tidigare berättat, blev det dessutom invigning av den nya solcellsanläggningen, som redan fått det passande namnet Golfströmmen.

Artikelbild

| Fästingbussen från Vaccinova AB besökte Loftahammars Golfklubb.

Varför firar ni Golfens dag?

– Det är för att uppmärksamma sporten och tala om hur förträfflig golfen är som motion och friskvård, säger Svante Gustafson.

Han tillägger att man numera kan få friskvårdsbidrag för golfspel. Det gäller från 2018. Samtidigt godkändes för övrigt även ridning för friskvårdsbidrag.

Golfens dag firades också hos Västerviks Golfklubb på Ekhagen och Lysingsbadets Golfklubb med bland annat prova-på-aktiviteter och tipspromenad.