Birgitta Hagström representerar föreningen Överums folkpark, som arrangerar utställningen på Vallonen. Hon berättar att hon själv har ett intresse för gamla bilder. Dessutom vill hon att det händer något i Vallonen.

Så kom det sig att idén om en fotoutställning med gamla bilder kom upp, och eftersom Birgitta också visste att hembygdsföreningen i Överum har många bilder, tog hon kontakt med Mats Dahl i föreningens bildgrupp.

Han kommer bland annat att ta med några skärmar, där man kan se hur det såg ut i Överum förr i världen. De äldsta fotografierna är från 1870-talet. Även gamla tidningsurklipp kommer man att kunna ta del av.

Birgitta själv tänker ta med sig bilder som hon har fått av sin pappa, där det saknas en del information om vad bilderna föreställer.

– Det kanske är fler som har sådana album med bilder som de inte vet vilka det är, säger Birgitta, som hoppas att många av besökarna ska ta med sig egna fotografier från Överum genom åren.

– Det kan vara allt möjligt: bilder på själva samhället, på folk som har bott här och på händelser.

Hembygdsföreningen ska visa en film om brukets historia och det finns möjlighet att köpa kaffe med smörgås och kaka.

Det är fri entré till evenemanget, som äger rum under några timmar på söndagseftermiddagen.

– Tanken är att folk ska kunna minnas och sitta och prata. Blir det här lyckat, kanske vi har det fler gånger, säger Birgitta.