Gamleby ska snart få en byledare

Centrumledaren i Gamleby övergår inom kort till att bli byledare och jobba för hela Gamleby. Men det blir samma person som i dag.

Anette Karlsson är ny byledare i Gamleby.

Anette Karlsson är ny byledare i Gamleby.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-09-20 12:12

Anette Karlsson har varit centrumledare i Gamleby i drygt ett och ett halvt år. Nu har hon tackat ja till en förfrågan om att fortsätta det här arbetet i en utvidgad form, som byledare.

– Utmaningen blir att tänka större. Jag är glad att jag har fått förtroendet. Det känns spännande och kul, säger hon.

Hon vill som byledare värna om det lokala och lyssna på vad invånarna i Gamleby vill ha. Tidigare har fokus legat på Gamleby köpcentrum och verksamheterna där, men nu kommer hon att tänka på Gamleby som en helhet.

En av uppgifterna blir att knyta ihop Gamleby köpcentrum med det gamla torget, till exempel med hjälp av olika gemensamma evenemang, så som redan har skett vid exempelvis Sagobyn och Gamleby jul. Redan nu är det också klart att det blir en tjejkväll för hela Gamleby den 7 november.

Byledaren kommer att påbörja sitt arbete den 1 oktober. Huvudman för verksamheten blir Gamleby företagarförening, där Michael Carlsson är ordförande. 

Inledningsvis kommer föreningen att köpa in Anette Karlsson på timmar för detta, men så småningom kan det bli så att tjänsten i stället sorterar under Västervik Framåt, som i så fall anställer henne för detta. Diskussioner pågår om det, eftersom föreningen inte vill ha några anställda, men inget är klart än.

Michael Carlsson hoppas att det framöver kan bli mer samarbete företagare emellan i Gamleby, med fler gemensamma evenemang.

– Alla vinner på det: besökaren, företagaren och Gamlebys utveckling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!