Vid en av ingångarna till centrum möttes besökarna av en hoppborg och innanför dörrarna en lång radda med försäljare av begagnade barnkläder och prylar. En barnbasar. Inne i centrum erbjöds både ansiktsmålning och barnfotografering. En som tog chansen att få en rolig ansiktsmålning var Elliot Hellman.

– Jag ska bli en dödskalle, säger han.

Fast någon läskig dödskalle tror han inte att han blir.

Artikelbild

| Lena Strömbäck och Anna Lundgren uppträder som Gun Granat & Stålulla och får igång barnen på dans och rörelser.

Han har kommit hit med sin syster Adela och mamma Louise Holmstedt.

– Vi ska kolla runt, handla lite bebiskläder, och så ska barnen få handla lite för sina egna pengar, säger Louise.

Klockan 11 drog Lena Strömbäck och Anna Lundgren från Medborgarskolan igång ett dans- och gympapass för alla barn (och gympasugna vuxna) på scenen och ett litet, men hängivet gäng samlades för att vara med. Andra nöjde sig med att delta ibland, eller bara titta på. Drag blev det i alla fall när de dansade, sjöng och hoppade.

Precis när passet avslutades kom en glad clown och delade ut glass till alla barnen.

Artikelbild

| Embla Olsson ska prova på att rida för första gången och är väldigt koncentrerad. Klara Juthe leder henne runt på hästen Prince och pappa Tim Johansson följer med runt.

– Det känns jättekul, det har varit ett fantastiskt engagemang, framför allt från barnbasaren, med många som ville komma hit, säger Anette Karlsson, som är centrumledare och en av dagens arrangörer.

– Man vill ju så mycket och det är svårt att veta om folk ser det, och vet att det händer. Men jag tycker ändå att vi har fått ett bra gensvar.

Artikelbild

| Ett hängivet gäng dansade och hoppade till musiken.

Efter dansen passade många på att gå ut och rida en tur på ponnyhästarna från Gamleby ridklubb och sedan var det dags för modevisning med kläder och gosedjur från Lilla lekstugan.