Det har varit några intensiva månader för Linnéa Bjernersjö, som parallellt med att hon drivit sitt gamla café på Hagagatan har engagerat sig i renoveringen av det som tidigare var Stagårds.

Men nu är de äntligen på plats. Det enda som inte är klart är bygglovet för en mindre tillbyggnad på baksidan, men de kan starta utan den.

Enda skillnaden är att lokalerna för konditori och kök blir lite mindre än planerat till en början. Bageriet är dock så stort som det ska vara även senare.

På sikt är tanken att utöka sortimentet. Redan nu kan Linnéa Bjernersjö med bestämdhet säga att de kommer att satsa på glass till sommaren.

Hela huset har totalrenoverats. För gästerna märks det bland annat på att cafédelen har ett helt nytt utseende, med ny inredning. Totalt blir det ett 20-tal sittplatser där. Långsoffor kombineras med lösa stolar.

På övervåningen ligger kundtoaletten, men i övrigt blir det inga allmänna utrymmen där.

Uteserveringen har inte gjorts i ordning än, av lättförklarliga skäl, men så snart det blir varmare, kommer man att kunna sitta ute vid ån och fika. Linnéa hoppas att det ska vara möjligt till vårmarken i slutet på april.

Under hösten har personalstyrkan utökats med två personer: Andreas Karlsson som är kock/kallskänk och Mari Wirsén, som jobbar i kassan. Om det blir ytterligare nyanställningar framöver, kan inte Linnéa Bjernersjö svara på än:

– Vi måste se vad vi är i behov av.