Övergången ägde rum på måndagen, men den nya ägaren inleder med att hålla stängt ett antal veckor för renovering. Hon vill inte berätta för mycket, utan det ska bli en överraskning:

– Jag vill att folk ska vara lite nyfikna. Till invigningen kan de komma hit och göra en bedömning, säger hon.

Ambitionen är att öppna igen i januari. En verksamhet som kommer att försvinna är spel, som kräver rätt mycket jobb och utbildning.

Artikelbild

| Tuula Järvinen (till höger) tar över 35:ans Kiosk & Grill i Överum av Bob Söderström och Elisabeth Johansson.

Luckorna på framsidan kommer inte att öppnas som i dag, utan man får gå in i huset för att handla och beställa något.

Precis som hittills, kommer kunderna att kunna köpa sig något att äta. De behöver inte vara oroliga att den omåttligt populära "polisbrickan" ska försvinna. Det är en liten meny med dricka, pommes och hamburgare.

Bob Söderström, som drivit kiosken tillsammans med Elisabeth Johansson sedan 2002, berättar att den här menyn har funnits sedan 1970-talet, eller möjligen 80-talet.

Han och Elisabeth, som numera bor i Åtvidaberg, har länge letat efter en köpare till kiosken, men det har varit svårt. Ett tag såg det ut som om nedläggning var enda alternativet.

Artikelbild

| Nya tider väntar för 35:ans Kiosk & Grill i Överum.

Samtidigt passerade Tuula Järvinen ofta kiosken, i sitt jobb inom hemtjänsten. En dag stannade hon till.

– Jag köpte lite korv och frågade om de kunde sälja kiosken till mig.

När väl diskussionen var inledd, gick det ganska fort.

– Allt jag gör, går fort. Mina beslut är snabba, säger Tuula.

Hon kom till Sverige från Finland som tioåring och växte upp i Norrköping. För tio år sedan tog hon steget att helt byta hemort och flyttade till Ukna, där hon startade privat hemtjänst, Ukna Hemservice. Under flera år drev hon även Ukna kök. Nu har Saand service & omsorg AB tagit över hemtjänstpersonal och kunder från och med den 3 december.

Tuula, som sedan ett år tillbaka bor i Storsjö, ser fram emot sitt nya jobb, men det är också med visst vemod hon lämnar sitt gamla.

– Jag tycker om att ta hand om människor. Jag har alltid jobbat med service. Och jag har träffat jättemånga härliga människor de här åren.

En sak som lockade henne med kiosken var läget. Den ligger precis intill genomfartsvägen i Överum. Det ser hon som en stor fördel:

– Folk är bekväma. De vill inte svänga in på en massa vägar, utan bara kunna stanna till, säger Tuula, som vill att kiosken ska bli en mötesplats för alla åldrar.