Under en längre tid har vårdcentralen i Överum varit stängd men Kronans apotek har hållit öppet tre dagar i veckan. Nu kommer det att bli slut på det. Andreas Rosenlund är informationsdirektör på Kronans apotek.

– Vi stänger helt, det stämmer. Just nu ser vi över om vi kan lösa utlämning av mediciner på något annat sätt i Överum, säger han.

En person arbetar deltid på apoteket i Överum och enligt Andreas Rosenlund har den personen inte förlorat sitt jobb, utan det ska ha löst sig på annat sätt.

Artikelbild

| Vårdcentralen i Överum har varit stängd en längre tid. Snart stänger Kronans apotek sitt apotek i Överum.

Anledningen till nedläggningen är för få kunder.

– Sedan vårdcentralen stängde har vi sett ett svikande kundunderlag. I dag anser vi inte att det går att driva verksamheten på ett vettigt sätt längre. Vi jobbar på att lösa leveranser av läkemedel på annat sätt i Överum.

Vad den lösningen kan bli är inte klart, men telefonbeställningar är en tanke. I dag går det att lägga beställningar genom app eller hemsida och sedan få även en del receptbelagda läkemedel hemskickade.

– Däremot kan man inte lösa det med mediciner som behöver kylas eller läkemedel som är narkotikaklassade, säger Andreas Rosenlund.

Istället kan det bli tal om att hämta ut mediciner på andra apotek, då på annan ort.

– Vi förstår att ett apotek spelar en stor roll och är viktigt för många. Vi förstår också att det kan bli besvärligt för vissa kunder. Vi jobbar på att lösa det här för de som har det svårt att ta sig från Överum, säger Andreas Rosenlund.