Kyrksjöbadet byggs ut till aktivitetsplats

Utegym, boulebana och lekpark. Det är de senaste utvecklingsplanerna för badet i Odensvi, som under våren blir en aktivitetsplats.

Badplatsen i Odensvi ska kompletteras med bland annat ett utegym.

Badplatsen i Odensvi ska kompletteras med bland annat ett utegym.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid/arkiv

Odensvi2019-11-18 08:00

Malin Lööw Johansson representerar Odensvi utveckling ekonomisk förening. Hon berättar att de har fått lite drygt 300 000 kronor i bidrag från Armfelts stiftelse, Kustlandet och landsbygdsprogrammet.

Pengarna ska gå till att skapa en aktivitetsplats vid Kyrksjöbadet i Odensvi, där det sedan tidigare bland annat finns en camping, en beachvolleybollplan och en hundrastgård. Strax ovanför området ligger lanthandeln.

I fjol gjordes en satsning på ny belysning samt bord och bänkar som man kan köra intill med rullstol. De bidrag som föreningen nu har fått, ska gå till att bygga en boulebana, ett utegym och en lekpark, så att det blir en riktig aktivitetsplats för ortsbor och besökare.

– Boulebanan är nästan färdig. Den är packad och klar, så den ska bara sätta sig över vintern, säger Malin Lööw Johansson.

Hon berättar att de som steg ett har valt att fokusera på att få klart boulebanan och lekparken. Utrustning till den sistnämnda har beställts. Sedan har föräldraföreningen fått i uppdrag att sätta upp allt.

När det gäller utegymmet är det inte klart än vilka redskap och stationer det blir, men precis som för övriga satsningar finns det ett slutdatum då det ska vara klart. Det är den 31 maj nästa år.

Till nästa säsong har kommunen dessutom lovat att den försenade handikapptoaletten ska finnas på plats. Som vi tidigare berättat är Kyrksjöbadet i Odensvi en av få badplatser i kommunen som har en ramp ut i vattnet för äldre och rörelsehindrade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!