– I det här läget behöver vi en förändring i ledarskapet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, där Barracuda är en affärsenhet.

– Anders Wiman har varit där länge, och gjort ett bra jobb, men vi har lite lägre beläggning just nu och då har vi valt att genomföra den här förändringen.

Peo Riis är produktchef samt kvalitets- & miljöchef på Barracuda och har lång erfarenhet som ledare i olika roller både inom och utanför Saab.

Görgen Johansson berättar att de nu har inlett arbetet med att rekrytera en ny affärsenhetschef till Saab Barracuda för att ersätta Anders Wiman och fram till dess kommer Peo Riis fortsätta som tillförordnad chef.

– Vi har en del utmaningar framöver och förhoppningsvis nya affärer och behöver få in ny energi i företaget, säger Görgen Johansson.

Barracuda etablerades i Gamleby 1957 och utvecklar och tillverkar sofistikerat kamouflage för försvarsmarknaden. 1999 köptes företaget av Saab och det ingår nu i deras affärsområde Dynamics. Anders Wiman har varit vd och affärsenhetschef för Barracuda i tio år, men får nu alltså sluta.

– Det är inget konstigt med det. Jag har själv haft en massa olika jobb, inom Saab och andra, innan jag hamnade här, säger Görgen Johansson.

Vad ska han göra nu då?

– Det vet jag inte i dagsläget, vi får titta på vad det finns för möjligheter, säger Görgen Johansson.