Mahmoud Jaour avslutar året på Lofta Caffè

Nu är det snart dags för säsongens sista utställning. Till nästa år kommer det bli fler utställningar under säsongen.

Det är en ganska stor utställning med många alster som ska upp på väggarna.

Det är en ganska stor utställning med många alster som ska upp på väggarna.

Foto: Andreas Johansson

Västerviks kommun2019-10-18 10:00

Mahmoud Jaour kom till Sverige för fem år sedan. Flykten gick från Syrien. Han började att måla redan när han var runt femton år gammal och fortsatte med sitt intresse när familjen flytt till Sverige. Han har jobbat på hästgård men målat vid sidan om hela tiden.

Det har blivit några utställningar, flera i Gamleby. Nu har turen kommit till Lofta Caffé, där Mahmoud Jaours utställning utgör final på säsongen. Hans konst är skiftande. Ibland blir det abstrakt, ibland stilleben, ofta föreställande, ibland symboliskt. Han målar det han har lust med och har ofta en tanke bakom motivvalet.

– Svenskar verkar gilla det abstrakta, konstaterar han.

Han berättar att han gillar den svenska naturen och att motiven är en blandning av bilder i hans huvud och verkligheten. Han tar intryck av det han ser kring sig. Och snart blir det nya intryck, flytten går till Osby i Skåne, från Överum.

Till hjälp med hängningen av konsten har han Bo Söderberg. De två träffades när Bo och hans fru Marianne var Västerviksvärdar. De har blivit bra vänner.

Utställningen är den elfte i ordningen den här säsongen. Och det har varit en hektisk sommar berättar Frank Hinzmann Dambach och Cécile Dambach. Men de planerar inte att slå av på takten för det, utan lägger i ytterligare en växel. Nästa sommar kommer det bli 14 utställare.

Mahmoud Jaours utställning pågår mellan 19 oktober och 10 november.

– Och då stänger vi efter det, det blir flera uppträdanden sista dagen, berättar Cécile Dambach.

Mahmoud Jaour och Bo Söderberg är kompisar. Bo hjälper till att hänga.
Mahmoud Jaour och Bo Söderberg är kompisar. Bo hjälper till att hänga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!