Veckan efter midsommar startade det första av sommarens ridläger på Stall Sten. Under sammanlagt fyra veckor kommer det att arrangeras fem olika ridläger, med allt från barn till tonåringar och vuxna.

– Vi har blandade storlekar på hästarna, vilket kommer väl till pass, när det är olika elever som är med, säger ridläraren Carina Kind, medan hon hjälper eleverna att justera stigläder och annat inför dagens första lektion.

Även fast det bara är åtta elever, väljer hon att dela upp dem i två grupper, så att hon hinner se alla ordentligt, när de rider på ridbanan. Halva gänget rider under tiden ut i skogen med Emilia Krantz.

Artikelbild

| Moa Westberg, Västervik, red på fjordhästen Melody.

Emilia kommer från början från Västervik, men bor nu i Linköping. Hon har varit med på dessa ridläger sedan hon var sex–sju år, varav de senaste åren som medhjälpare till Carina.

En av eleverna på detta första läger är Emilia Johansson, snart tolv år, från Västervik. Hon rider hästen Woodstock. Emilia är på ridläger i Loftahammar för fjärde gången och trivs:

– Man får rida mycket.

Jennifer Strand från Norrköping har som flera av de andra också en koppling till trakten genom att de har en sommarstuga i området. Jennifer, som är 13 år, har varit på ridläger på Stall Sten sedan hon var åtta.

Artikelbild

| Carina Kind har koll på samtliga ekipage. I bakgrunden Alice Enwall/Sahlene.

Vad är bäst med dessa ridläger?

– Alla kompisar och att man får rida så mycket. Det är bara så kul, säger hon.

Artikelbild

| Ottilia Mårdh/Mandela och Evelina Ståhl/Melissa.

Förutom uteritter och vanliga lektioner har eleverna också teori. Teoritävlingen "Stalledräng" anordnas varje år med priser till alla som är med.