Utställningen öppnar redan på fredagen, den 18 maj, men själva vernissagen äger rum på lördagen, med tanke på att det är konstrunda i kommunen i helgen.

I samband med vernissagen kommer hon som bakgrundsmusik att spela ett stycke som har skrivits enkom för detta tillfälle av hennes sambo, Tommy Carlsson.

Under våren har konstnären flyttat från gården Söderskogen i Mörkvik, mellan Vråka och Loftahammar, till Kalmar, så då har skapandet fått ligga nere lite. Men framöver vill hon komma i gång och måla igen. Hon jobbar deltid i butik även på sin nya hemort. Resten av tiden hoppas hon kunna ägna åt det konstnärliga.

Artikelbild

| Pernilla Hedin visar såväl målningar som skulpturer på Lofta Caffè. Här ses hon med några av sina så kallade grumpy birds.

På Lofta Caffè visar hon ett 20-tal målningar och 14 stenskulpturer.

Hon kallar dem "grumpy birds". Det är små arga fåglar, som var och en består av flera hoplimmade stenar, som hon sedan har målat på.

– Jag har alltid haft en förkärlek för att samla på stenar, säger hon.

En av stenarna som hon hittade var extra mycket fågelformad. Då väcktes idén att hon skulle kunna göra något av den.

– Målningen ligger mig närmast om hjärtat, men sedan är det kul att variera sig också och göra lite andra saker, säger hon.

Porträtt av djur och människor är något hon gärna målar. Mest är det akryl hon använder, men också blandteknik, med kolkrita.

Hur har du gjort urvalet till den här utställningen?

– Man vill att det ska passa ihop allting, men ändå att det finns variation, säger hon.

Det får inte bli för spretigt, samtidigt som det ska vara ett smakprov på hennes konstnärsskap.

Utställningen pågår till den 10 juni.