Det är flera personer som har hjälpts åt att spola planen uppe vid skolan, bland annat den lokala brandkåren, så att barnen skulle få en isbana att åka på.

I början gick det inget vidare med isbildningen, eftersom det inte var tillräckligt kallt, men den senaste veckan har det i gengäld varit desto kallare och nu är isen finfin.

Den blev klar den gångna helgen och hela tisdagsförmiddagen var barnen där och åkte i olika omgångar. En del var där på rasten. Andra hade idrottslektioner på den nya isen och en del var där även på andra lektioner, med lärarens godkännande förstås.

Artikelbild

| Populär is. Sedan i helgen finns det en isbana uppe vid skolan i Överum.

– Jag gick ut med mina barn för att jag tyckte att det var kul att utnyttja isen, säger läraren Margareta Edström, som egentligen skulle haft bild och musik med sina elever.

Hon försöker ha ett rörelsepass varje dag med eleverna i förskoleklassen och tvåan, men det varierar lite vad de hittar på.

– Vi har rörelselekar och samtalspromenader. På samtalspromenaderna får de ett ämne att diskutera och sedan redovisar de det.

Eftersom det finns gott om låneskridskor, försöker skolan se till att använda isen på lektionstid.

Artikelbild

| Lärare. Margareta Edström ser till att barnen får röra på sig varje dag.

– Vi har ett 40-tal skridskor i olika storlekar, som vi lånar ut, och hjälmar också. Det är sådant som föräldrar har skänkt, säger Margareta Edström.

Samtidigt som vi pratar, hjälper hon barnen att sätta på sig skridskorna. Det är elva minusgrader och snöyra, men när eleverna väl kommer ut på isen, ser de ut att ha roligt.