Det är Lions som från början tagit initiativet och nu jobbar de för fullt tillsammans med Gun-Britt Rindstål, som ansvarar för fritidsgården, för att organisera utställare och aktiviteter inför helgen.

– Vi har haft en arbetsgrupp som jobbat tillsammans och tagit kontakt med utställare. Jag har också lagt en del tryck på att barnen ska ha lite att göra, så man kommer kunna baka pepparkakor och julpyssla. Dessutom blir det fiskdamm och så kommer man förstås kunna lämna en önskelista till tomten, säger Gun-Britt.

Jan-Erik Ström och Bo Håkansson från Lions berättar att det för längre sedan fanns en del mindre marknader på olika ställen som bygdens föreningar anordnade, men de började dö ut.

Artikelbild

| Pepparkakor. Under Julkul kommer alla barn kunna baka sin egen pepparkaka att ta med hem.

– Då var vi några som kom på att vi skulle starta något vi kallade för Julkul, tillsammans med våra lokala föreningar, säger Jan-Erik Ström.

Sedan dess har arrangemanget växt och förra året var det större än någonsin. Då höll de till på två ställen. I år kommer allt vara samlat på fritidsgården.

– Eftersom det bara är två timmar var det många som sa att de inte hann. Så nu har vi alltsammans på ett ställe, säger Gun-Britt.

Förutom hantverk, lotteri och fika kommer även ljusgården att användas. Där ska det bindas julkärvar och grillas korv. I mån av väder förstås.

– Men skulle det vara dåligt väder så finns det möjlighet att vara när inne i stället, säger Gun-Britt.