Det var någon gång runt midsommar som Petra hade sitt första pass, i ett tält hemma. Hon trodde nämligen inte att det skulle komma så många.

När tio personer dykt upp, fick hon säga nej till fler, då hon ville vara säker på att de skulle få plats.

Nästa gång provade hon att ta in några till, men det blev för trångt.

Artikelbild

| På golvet i bygdegården har 25 deltagare slagit sig ner.

Så föddes tanken att de kanske kunde vara i bygdegården i stället, och så blev det. Hon får låna lokalen gratis. Deltagarna behöver anmäla sig innan, men det kostar inget för dem att vara med. Däremot kan de lämna ett frivilligt bidrag till Hjärnfonden. Hittills har det kommit in mer än 6 000 kronor.

Att Petra valt att samla in pengar till Hjärnfonden har att göra med att hon känner flera personer med sådana diagnoser som fonden stöttar med forskningsbidrag, till exempel migrän och MS.

Själv har hon en ryggmärgsskada efter en bussolycka 1991 och har kämpat med smärta i många år, men hon brinner också för att hjälpa andra och har utbildat sig till instruktör inom såväl mindfulness som mediyoga.

Att hon även har adhd, ser hon som en stor tillgång. Det har gett henne ett starkt driv. Men det kan bli ens värsta fiende, om man inte lär sig hantera det och lär sig säga stopp.

Artikelbild

| Petra slår på trumman och sjunger samtidigt.

Petra, som har fritidshus i Loftahammar, driver också företag med flera anställda hemma i Oskarshamn.