Tidigare har Rädda Barnen bara haft aktiviteter någon dag eller helg inför julen, men nu blir det en hel vecka och betydligt fler programpunkter än tidigare.

Ett stående inslag varje förmiddag är musikunderhållning med olika lokala musiker.

På tisdagen medverkar PRO Gamlebys sånggrupp, på onsdagen Christer Nilsson från Karlshult, på torsdagen Göran Nilsson från Gamleby, på fredagen en skolkör från Gamlebyvikens friskola och på lördagen Saga Norström.

Artikelbild

| Loppis. Rrajhäna och Egzona Shala, till vänster i bild, besökte Rädda Barnens loppis i Gamleby, där bland andra Viveka Alm och Ågot Byström jobbade.

På lördagen kommer också dansgrupper med barn från fritidsgården Åby herrgård i Gamleby och dansar, under ledning av Olivia Hellström.

I den tidigare konstlokalen är det loppis och café med hembakat fikabröd hela veckan.

På innertorget kan man rösta på finaste julgruppen, prova att med förbundna ögon sätta skägg på en målad tomte och köpa lotter i Rädda Barnens jullotteri.

Den som tycker om att pyssla kan testa att tova ullhjärtan, tillverka stjärnor att hänga i julgranen och göra gammaldags smällkarameller.

– Man får göra vad man vill, säger Ulla Pettersson från Rädda Barnen i Gamleby.

Hon har själv som inspiration till andra gjort en teckning av en tomte och hängt upp på klädstrecket under Rädda Barnens banderoll framme vid scenen. Där kan sedan alla som vill hänga upp sina egna teckningar.

På finaldagen, lördagen den 2 december, blir det en liten överraskning till besökande barn, om de har klätt ut sig, vill säga:

– Alla barn som är utklädda till tomtenisse på lördag, får en liten julklapp, säger Ulla Pettersson.