Saknade mannen hittades inte

Trots en stor sökinsats på torsdagkvällen hittades aldrig den man som föll i vattnet från en roddbåt när han fiskade i trakten av Lerboholm.

Styrkor från flera olika organisationer jobbar med sökuppdraget.

Styrkor från flera olika organisationer jobbar med sökuppdraget.

Foto: Filip Gustafsson

Gamleby2019-10-10 17:46

Det var klockan 17.25 som larmet om den saknade personen kom in till SOS alarm. En kvinna ringde och berättade att hon hade sett hur en man föll från en roddbåt när han skulle ta upp ett fiskenät.

– Hon såg hur mannen sedan höll sig fast vid båten. Hon sprang för att hämta en frälsarkrans, men när hon kom tillbaka syntes inte mannen längre, berättar Lars Nilsson, biträdande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

I sökandet deltog räddningstjänsten med dykare och båtar samt kustbevakningen med båt och flyg med värmekameror. Även Sjöräddningssällskapet i Loftahammar deltog i insatsen med båten Rescue Tjustbanken.

– Vi söker i ett väldigt begränsat område ganska långt in i viken. Vi har genomsökt en strandnära yta och området runt en liten ö, sade Lars Nilsson vid 18.30-tiden.

Men vid klockan 20 hade mannen ännu inte hittats och sökandet avbröts.

– Tyvärr har vi inte lyckats hitta mannen trots stora resurser på plats. Det är naturligtvis tragiskt, säger Jakob Dahlquist, på Räddningstjänsten i Västervik.

Han berättar att räddningsdykarna letade i mörker och dålig sikt.

– Det var åtta meter djupt på platsen och när sikten inte är mer än 30-80 centimeter är det svårt att leta i vattenmassorna.

Då räddningstjänsten inte hittade någon person vid liv i vattnet är deras insats avklarad. Polisen har tagit över ärendet och upprättat en anmälan om en försvunnen person. Tidigt under fredagsmorgonen kommer polisen att fortsätta letandet med en större insats. 

Under fredagsmorgonen berättar polisen att mannen inte hittats. Ärendet lämnas nu över till förundersökningsledare.

Många inblandade i räddningsarbetet.
Många inblandade i räddningsarbetet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!